L’opinió: Treballar de cara al públic

Treballar de cara al públic no és gens fàcil.

Tinc la sensació que per a molta gent, vendre és una feina que pot fer tothom, i no és així.

El meu pare, venedor de tota la vida, sempre diu: “Un bon venedor viu la seva feina,  està fet d’una altra pasta. Sempre a peu del canó, amb un somriure a la cara i una positivitat infinita.”

I amb això, sempre he estat totalment d’acord amb ell.

Em dic Eugènia,  de formació sóc auxiliar administrativa, però ja fa 18 anys que estic treballant de cara al públic, bàsicament tota la meva vida laboral.

He venut mobles, habitatges i actualment venc roba infantil. Penso que en el món de la venda és igual el que venguis, la tècnica sempre és la mateixa.

Basant-me en la meva experiència i la formació comercial adquirida, la venda consta de dues  parts fonamentals: la Part Humana i la Part Tècnica.

La Part Humana: Quan un client entra en una botiga a comprar, necessita assessorament i seguretat abans de fer el pas. Aquí entra en joc la gran feina que ha de fer un/a venedor/a.

El venedor ha de saber extreure la màxima informació al client abans de poder assessorar sobre les necessitats, gustos i molts altres factors que variaran segons el sector comercial.

Pel venedor, aconseguir aquesta informació moltes vegades no és fàcil. Hi ha molts tipus de client i per tant, cal saber gestionar la  situació.

La Part Tècnica: Hem d’estar ben informats sobre el producte que venem i ser experts. Conèixer l’estoc diari amb el qual hem de treballar per poder dirigir la venda, oferir el màxim de productes que poden encaixar amb el client  i mantenir-lo ben informat. Per mi  aquesta part és la més fàcil, és tècnica.

Una vegada coneixem bé al client i sabem el que necessita, la venda està quasi assegurada.

Quan el client ens compra, com a venedors el que ens interessa és fidelitzar-lo i que marxi  content.

El resultat i la satisfacció d’un venedor és que et donin les gràcies o que preguntin per tu quan tornin a la botiga, és aquí quan sabem que hem fet una bona feina.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *