L’opinió. La vida és un Tast de Vermut.

L'opinió. La vida és un Tast de Vermut.

Fa uns dies em van animar a fer un Tour Formatiu de Comerç a Reus, en concret el “Vermut Food Tour”, organitzat per l’Escola Activa de Comerç, Bosses Commerce.

Cal dir que sóc una persona curiosa per naturalesa, que m’atrau qualsevol cosa que desconegui (que són moltíssimes) i de les que conec també, sempre he volgut seguir aprenent.

Sóc una amant de Reus i del Vermut, a més estic acostumada a treballar de cara al públic i estimo aquest ofici, potser aquesta combinació va ser la que m’hi va fer assistir.


Tots ens hem trobat en situacions on ens venen (o volen vendre fum) i quan t’ofereixen que viuràs una experiència diferent hi ha qui no s’ho acaba de creure.  Doncs si em permeteu, us explicaré com ho vaig viure.

Vaig arribar al punt de trobada a la plaça Mercadal, armada amb un paraigua i unes sandàlies mullades, amb la timidesa de qui sap que no porta el seu millor aspecte, però aquest malestar va durar menys de mig minut, gràcies a la disposició i naturalitat de l’equip de l’Escola de Comerç Bosses Commerce. Ràpidament vam començar a fer broma a causa del temps que es preveia durant el Tour.

El següent lloc al qual anem, va ser la cafeteria La Simona, a la plaça de les Peixateries Velles… I,  hi ha alguna cosa millor quan fas un curs, que esmorzar amb un grup d’amics en un porxo menjant pastís de xocolata i pastanaga mentre veus com plou? Us ho contesto jo, no n’hi ha!

Comencem el nostre recorregut de comerços cap al Mercat Central entre rialles i paraigües. Analitzant aparadors, merchandising, distribucions i productes de diferents comerços pel camí. Tots d’una manera o una altra estàvem molt relacionats amb el  comerç i vaig veure, com cada persona té un punt de vista diferent, que fa  l’experiència més constructiva i didàctica. 

Una parada molt divertida, profitosa i molt enriquidora va ser se’ns dubte el Colmado Giner. 

La penúltima parada del Vermut Food Tour va ser al 7deTU, un càlid restaurant on ens va rebre el seu propietari i xef en Carles Juncosa, un jove cuiner emprenedor que ens parla de casa seva, la seva cuina de temporada, la seva passió per la feina i pel vi.

Ens va deixar a tots meravellats per la seva senzillesa i bon tracte.

Arribava la fi del Tour i el seu plat fort, el tast de vermuts.

Vam anar al Museu del Vermut, restaurant i museu a Reus dedicat al vermut i a la cuina mediterrània. Ens va rebre a la sala Izaguirre, en Carlos de l’Orangette, per fer un tast explicatiu, recorrent la rica història del vermut de Reus al llarg dels anys i el seu abast en el món. 

Diversos sabors evocant i destacant diferents matisos i tonalitats entre marques. Des de la dolçor d’un Cori blanc, la suavitat gustativa de Miró roig, l’aroma i gust de caramel d’un Izaguirre i la intensitat d’un Rofes, al cos i voluptuositat d’un De Muller.

I és que les etapes de la vida són com un vermut, de vegades dolces i blanques, altres voluptuoses i passionals i algunes una mica més fosques, però totes tenen alguna cosa en comú, acaben passant d’un glop!

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *